تبلیغات
دانش ما - گیاهان دارویی 2

کنکور و نمونه سوال

اسطوقدوس

طبقه بندی : پزشکی - گیاهان دارویی

نام های دیگر: خرام، خیر دشتی، شاهسپرم رومی، آنس الارواح، لاوند، ممسک الارواح، ضُرم، زغلیل، رزالذهب، خیری، خرام، خرامی، آلاله، آلاله تلخ، گل‌لاوند، شاه اسپرم روی.
فارسی: اسطوقدوس
فرانسه: lavande
انگلیسی: lavender
لاتین: lavande staechas

مشخصات گیاه
گیاهی است از تیره نعناع و از خانواده Labiatea، چند ساله به شکل بوته‌ای پر پشت و کوچک به بلندی سی تا شصت سانتیمتر و دارای ساقه‌های متعد و ساقه های آن چهار گوش که تمام قسمتهای گیاه بوی تندی می دهد.

ترکیب شیمیایی
اسانس روغنی، اسانس اسپیک، اترهای لینالیل و ژیلانیل، ژرانیول، پینن، سینئول، تانن، فنکن، بورنئول.

خواص
بقراط حکیم اسطوقدوس را به عنوان مقوی و نیرو بخش برای سیستم اعصاب تشخیص داده و عقیده داشت اسطوقدوس دارای خواص ضد تشنج، خواب آور و ضد انقباض است.
ابوعلی سینا می‌فرمایند: عطر اسطاقدوس دارای خاصیت قوی خواب کننده و مخدر است.
"اگر به جای خود مصرف شود حساسیت را کم کرده درد را تسکسین می دهد"
در قرن چهارم ژان گاوسون عالم طبیعی‌دان، اسطوقدوس را به عنوان ادرار آور قوی تشخیص داده بود که برای معالجه استسقاء(جمع شدن آب در شکم) کاملا اثر داشت.
اگر به مقدار کم مصرف شود ضد تشنج برای سیستم عصبی است ولی اگر مقدار زیاد باشد دم کرده اسطوقدوس بر عکس محرک اعصاب بوده و خواصیت خواب آوری و ادرار آور دارد.

نسخه های اسطوقدوس
1- معالجه انژین با گل اسطوقدوس:
ده تا پنجاه گرم گل اسطوقدوس را که خشک شده باشد در یک لیتر آب جوش دم کنید و دوازده دقیقه بگذارید بماند تا دم بکشد بعد آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز در فاصله غذا یک فنجان از آن بنوشید. این روش برای دردهای گلو، آنژین، ورم حنجره، گرفتگی صد، ورم لوزه‌ها و گریپ مؤثر است.

2- معالجه آسم و سیاه سرفه با گل اسطوقدوس:
ده گرم گل اسطوقدوس را بای یک لیتر آب جوش در ظرفی دم کنید تا دوازده دقیقه بماند و دم بکشد و هر روز در فاصله صبحانه ناهار و شام یک فنجان از آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.

3- درمان اختلالات عصبی با اسطوقدوس:
دم کرده گل اسطوقدوس بر آرام کردن عصبانیت مؤثر است و به شما کمک خواهد کرد تا به خواب عمیقی فرو روید و خوب بخوابید. برای این کار ده گرم گل اسطوقدوس را در یک لیتر آب جوش دم کرده و هر روز دو فنجان از آن را در فاصله ناهار و شام بنوشید.

4- درمان ترشحات سفید خانمها با اسطوقدوس:
پانزده گرم کل اسطوقدوس را در یک لیتر آب جوش دم کنید تا بیست دقیقه تماند، بعد آن را صاف کنید و با کمک انژکسیون مخصوص شست و شو مصرف کنید. اگر خانمها هر روز دوبار صبح وشب خود را با آن شست و شو دهند ترشحات سفید آنها قطع خواهدشد.

5- درمان اوره:
بعلت خاصیت ادرار آوری آن در پایین آمدن اوره مؤثر است. طرز تهیه دم کرده مانند قسمت پایین است.

6- معالجه سرگیجه با اسطوقدوس:
انواع سرگیجه را رفع کرده و برای میگرن و انواع سردردهای بلغمی و سودایی مفید است. طرز تهیه؛ ده تا پنجاه گرم گل اسطوقدوس را که خشک شده باشد در یک لیتر آب جوش دم کنید و دوازده دقیقه بگذارید بماند تا دم بکشد بعد آنرا صاف کنید با عسل شیرین و هر روز در فاصله غذا یک فنجان از آن را بنوشید.

خواص و کاربرد از دیدگاه طب سنتی
طبیعت طبق نظر غالب حکمای طب سنتی گرم و خشک است و از نظر خواص معتقدند که محلل و باز کننده گرفتگی‌ها می‌باشد. دم کرده 5گرم از برگ و سه شاخه گلدار آن مقوی بدن و قوای دماغی و تفکر و همچنین مقوی امحاء و احشاء داخل شکم و مفرح است و برای بیماری های سینه، سرفه، ورم های نزله ای و زکام نافع است.

منبع :

متا آرشیو



گیاه دم اسب

Horsetail
طبقه بندی : گیاهان دارویی - مقالات
دم اسب گیاهی است كه از 270 میلیون سال پیش در روی زمین وجود داشته است و بعنوان گیاه داروئی در اروپا و چین بكار رفته است .
دم اسب چون دارای مقدر زیادی سیلیس می باشد بنام سیلیس Silica نیز معروف است .
دم اسب دو نوع ساقه هوایی دارد .ساقه ای كه برنگ قرمز است و در اوائل بهار ظاهر می شود و دیگری ساقه نازک كه برنگ سبز بوده و بعد از آن رشد می كند و مصرف طبی دارد .
دم اسب در كشورهای اروپا ، آسیا و ارتفاعات هیمالیا و شمال ایران بطور خودرو می روید.

تركیبات شیمیایی:Horsetail
گیاه دم اسب دارای اسید سال سیلیك ، اسید لیوئیك ،‌اسید مالك ،‌اسید اگزالیك ، اكویس تونین ، اسید اكویس تیك ، دی متیل سولفون ، اكوتی نیك ، یك ماده تلخ ، یك ماده رزینی ، چربی ، ساپونین و همچنین دارای مقدرزیادی (در حدود 70%) سیلیس می باشد آزمایشات متعدد نشان می دهد كه دم اسب مقدار بسیار كمی طلا نیز دارد .

خواص داروئی:
1-  برا ی رفع گلو درد و ورم گلو جوشانده دم اسب را غرغره كنید .
2- كمپرس آن برای برطرف كردن دردهای آرتروز و ورم مفاصل مفید است .
3- برای درمان التهاب چشم ،‌چشمان خود را با جوشانده دم اسب بشوئید .
4- ضرب خوردگی قسمت های بدن را با كمپرس دم اسب التیام دهید .

طرز استفاده:
دم كرده :
یك قاشق مربا خوری از گیاه خشك را در یك لیوان آب جوش ریخته و برای مدت 10 دقیقه دم كنید .

جوشانده :
مقدار 100-80 گرم گیاه خشك را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید برای مدت نیم ساعت بجوشد سپس آنرا صاف كرده و بمقدار یك فنجان قبل از هر غذا بنوشید .

گرد دم اسب :
گیاه خشك شده را در آسیاب برقی بریزید تا بصور پودر داراید . مقدار مصرف پودر یك گرم قبل از هر غذا است .

مضرات :
این گیاه را نباید اطفال خردسال و زنان حامله مصرف كنند مقدار مصرف زیاد آن نیز ممكن است باعث ناراحتی معده و اختلال در دستگاه هضم و اسهال شود .
منبع :

iranhealers.com

تاریخ انتشار : دوشنبه 17 فروردین 1388 - 20:3


بابونه

Chamomile
طبقه بندی : گیاهان دارویی - مقالات

بابونه گیاهی است دائمی و كوچك بارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر دارای بوئی معطر كه در چمنزارها و اراضی شنی می روید . ساقه آن به رنگ سبز مایل به سفید ، برگهای آن كوچك متناوب و دارای بریدگیهای باریك و نامنظم و پوشیده از كرك است . گلهای آن مجتمع در یك طبق كه بطور منفدر در انتهای ساقه گل دهنده در تابستان ظاهر می شود . در هر طبق گلهای سفید در اطراف و گلهای زرد در قسمت وسط قرار دارند .

Chamomile


تركیبات شیمیایی:
گلهای بابونه دارای اسانس روغنی آنته مین ( Anthemine) تانن ، فیتوسترول و همچنین ماده ای تلخ بنام اسید آنته میك Anthemique Acid می باشد .

خواص داروئی:
بابونه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و از تقویت كننده های تلخ به حساب می آید .
جالینوس حكیم آنرا برای درمان تب و لرزهای نوبه ای بكار می برد .
1) یكی از مهمترین خواص بابونه درمان زخم معده و ورم معده است و این گیاه به آسانی این مرض را درمان می كند و آنهائیكه سالهاست با این مرض دست به گریبان هستند و از قرص های مختلف گران قیمت نظیر Lozac و Zantac و غیره استفاده می كنند می توانند با استفاده از بابونه خرج داروی خود را پس انداز كنند و همچنین سلامتی خود را بازیابند .
برای درمان زخم معده یك لیوان چای غلیظ بابونه درست كنید (4 قاشق چایخوری بابونه در یك لیوان آبجوش و یا چهار تا چای كیسه ای بابونه در یك قاشق لیوان آب جوش ) و صبح ناشتا هستید این لیوان چای را بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بكشید و بعد از چهار دقیقه بخوابید و البته بعد از یكربع ساعت می توانید صبحانه خود را میل كنید . این عمل را بمدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده بكلی شفا یابد.
2) بابونه اعصاب و قوای جنسی را تقویت می كند .Chamomile
3) بابونه مقوی مغز است .
4)بابونه ادرار آور و قاعده آور است .
5)این گیاه ترشح شیر را در مادران شیر ده افزایش می دهد .
6)درمان كننده سردرد و میگرن است .
7)استفاده از بابونه سنگ مثانه را خرد و دفع می كند .
8)اگر كسی قطره قطره ادرار می كند به او چای بابونه دهید تا درمان شود .
9)بابونه درمان كننده كمی ترشحات عادت ماهیانه است .
10)برای درمان چشم درد ، بابونه را در سركه ریخته و بخور دهید .
11)برای تسكین دردهای عضلانی چای بابونه بنوشید .
12)جویدن بابونه برای التیام زخم های درمان مفید است .
13)خوردن 5 گرم ریشه بابونه با سركه رقیق محرك نیروی جنسی است ( ریشه بابونه گرم تر و خشك تر از گل بابونه است )
14)بابونه تب بر و تسكین دهنده درد است .
15)بابونه تقویت كننده معده است .
16)برای تسكین درد در هنگام دندان درآوردن بچه ها ، بآنها چای بابونه بدهید .
17)برای رفع بیخوابی و داشتن یك خواب آرام و راحت ، كافی است ده دقیقه قبل از اینكه به رختخواب بروید یك فنجان چای بابونه بنوشید .
18)بابونه درمان كننده بی اشتهایی است .
19)بابونه برای رفع ورم روده موثر است .
20)چای بابونه درمان كننده كم خونی است .
21)از بابونه برای رفع كرم معده و روده استفاده كنید .
22)بابونه تسكین دهنده دردهای عادت ماهیانه است .
23)بابونه برای رفع زردی مفید است .
24)حمام بابونه اثر نیرو دهنده دارد . برای این منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام ریخته مدت یكربع ساعت در آن دراز بكشید .
25)برای تسكین درد ، چند قطره اسانس بابونه را با یك قاشق روغن بادام مخلوط كرده و روی محل های دردناك بمالید درد را تخفیف می دهد .
26)اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام برای رفع ناراحتی های پوستی نظیر اگزما ، كهیر و خارش مفید است .
27)برای رفع گوش درد و سنگینی گوش ، یك قطره روغن بابونه را در گوش بچكانید .
28)اسانس بابونه چون اثر قی آور دارد در مورد مسمومیت های غذایی مصرف می شود .
29)روغن بابونه را برای از بین بردن كمردرد ، درد مفاصل و نقرس روی محل درد بمالید .
30)با چای بابونه اگر موهای بلوند را بشوئید آنها را روشن تر و شفاف تر می كند .
31)آنهائیكه یائسه شده اند بهتر است همه روزه چای بابونه بنوشند زیرا اختلالات یائسگی را برطرف می كند .
32)بابونه ضد آلرژی است .

Chamomile

طرز استفاده:
اسانس بابونه :
حدود 0/8 تا 1 درصد اسانس در این گیاه وجود دارد كه بوسیله تقطیر با بخار آب بدست می آید . رنگ این اسانس آبی روشن است ولی در اثر كهنه شدن برنگ زرد مایل به قهوه ای در می آید . بوی این اسانس بسیار قوی و طعم آن معطر و سوزانده است . اسانس بابونه در عطر سازی و برای معطر كردن غذاها بكار می رود .

چای بابونه با دم كرده بابونه :
برای درست كردن چای بابونه یك قاشق چایخوری گیاه بابونه خشك را در یك فنجان آب جوش ریخته و بمدت 5 دقیقه بگذارید دم بكشد .

روغن بابونه با روغن زیتون :
گل خشك بابونه را با برابر وزنش روغن زیتون مخلوط كرده و روی آتش ملایم بگذاریدتا دم بكشد ( نباید بجوشد ) و گاه گاه آنرا هم بزنید . سپس آنرا از روی آتش بردارید و بگذارید تا مدت 24 ساعت بحال خود بماند . سپس آنرا از صافی با فشار در كرده و در شیشه ای دربست نگهدری كنید ( برای نفخ شكم و قولنج آنرا روی شكم بمالید )

روغن بابونه :
برای تهیه روغن بابونه مقداری از گل خشك بابونه را با چهار برابر وزن آن روغن كنجد مخلوط كرده و سپس باندازه دو برابر گل بابونه بآن آب اضافه كنید . آنرا روی چراغ گذاشته و بگذارید بجوشد تا اینكه آب آن بكلی تبخیر شود و فقط روغن باقی بماند البته باید دقت كرد كه روغن نسوزد .

مضرات :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

منبع :
iranhealers.com
تاریخ انتشار : شنبه 8 فروردین 1388 - 10:23



ذرت

Corn
طبقه بندی : گیاهان دارویی - مقالات

ذرت كه به فارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یكساله و یك پایه دارای ساقه ای راست كه ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد.
ذرت گیاه بومی آمریكای مركزی و مكزیك است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .
برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده كه مركب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از 2تا 4 گل تشكیل شده در كنار برگ های ذرت قرار دارد .
غشایی كه روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های كروی شكل ذرت در اطراف محور مركزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .

Corn



تركیبات شیمیایی:
رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .
در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :
Corn
انرژی                                             350 كالری
آب                                                13 گرم
پروتئین                                           9 گرم
چربی                                            4 گرم
مواد نشاسته ای                             72 گرم
كلسیم                                         22 میلی گرم
سدیم                                          1 میلی گرم
پتاسیم                                         285 میلی گرم
فسفر                                          265 میلی گرم
آهن                                            2 میلی گرم
ویتامین آ                                       490 واحد
ویتامین ب 1                                  0/4 میلی گرم
ویتامین ب 2                                  0/12 میلی گرم
ویتامین ب 3                                  2/2 میلی گرم
ارسنیك                                        30 میلی گرم

كاكل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و كلسیم می باشد .
در صد گرم كاكل ذرت مواد زیر موجود است :

گوگرد                                2/8 میلی گرم
كلر                                   3/6 میلی گرم
فسفر                                5/2 میلی گرم
سیلیسیم                           4 گرم
آهن                                  0/06 میلی گرم
كلسیم                               1/7 میلی گرم
منیزیم                                 1/4 میلی گرم
سدیم                                 0/2 میلی گرم
پتاسیم                                26/5 میلی گرم

همانطور كه در جدول بالا مشاهده می شود كاكل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است وبعلت وجود این ماده معدنی است كه كاكل ذرت ادرار آور است .
Corn
خواص داروئی:
خواص درمانی ذرت
ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت  آنرا با  سایر غلات مخلوط می كنند .
ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است "
1) پماد ذرت خشك كننده زخم ها می باشد .
2) ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.
3) استفاده مداوم از ذرت از كرم خوردگی دندان جلوگیری می كند .
4) روغن ذرت كلسترول خون را پائین می آرود .
5) روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است.

خواص درمانی كاكل ذرت
كاكل ذرت را قبل از رسیدن كامل میوه یعنی قبل از پژمرده شدن می چینند و بسرعت خشك می كنند . كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه ای پیدا می كند .
برای درست كردن دم كرده كاكل ذرت ،‌مقدار 30 گرم از آنرا در یك لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می كنند .
1- دم كرده كاكل ذرت ادرار آور است و آرام كننده دستگاه ادراری است .
2- درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسكین می دهد .
3- سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .
4- كاكل ذرت بطور كلی دستگاه ادراری را تمیز می كند .

بغیر از كاكل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید .
1) جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آورد.
2) برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده كنید .
3) جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .
4) جوشانده وسط بلال درد شكم و معده را از بین می برد .
5) در قدیم برای معالجه سوزاك از جوشانده ساقه بلال استفاده می كردند .

مضرات :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است



شلغم

طبقه بندی : گیاهان دارویی - مقالات

شلغم گیاهی است با برگهای ناصاف و بریدگیهای زیاد به رنگ سبز و سفید . ریشه آن غده ای و به شكل های گرد و یا دراز به رنگ سفید با لكه های بنفش می باشد .
میوه شلغم مانند غلافی باریك و دراز است كه در آن چند دانه سیاه وجود دارد . شلغم در هوای سرد بسیار خوب رشد می كند و شاید علت آن باشد كه برای درمان بیماریهایی كه در فصل سرما زیاد است و بیماریهای تنفسی بكار می رود.

تركیبات شیمیایی:
آب                        91 گرم
پروتئین                   1 گرم
مواد چربی              2/0  گرم
مواد نشاسته ای      6/6 گرم
كلسیم                  40 میلی گرم
فسفر                   30 میلی گرم
آهن                     5/0میلی گرم
سدیم                  50 میلی گرم
پتاسیم                270 میلی گرم
ویتامین B1           چهار میلی گرم
ویتامین B2           هفت میلی گرم
ویتامین B3           شش میلی گرم
ویتامنی C            چهل میلی گرم

خواص داروئی:
شلغم از نظر طب قدیم ایران گرم است.خواص شلغم آنقدر زیاد است كه می توان گفت این گیاه برای هر دردی درمان است و اگر مردم می دانستند كه این گیاه چقدر فایده دارد تمام باغچه های خانه خود را شلغم میكاشتند و هر روزه از آن استفاده می كردند .
1) شلغم مقوی است .
2) اشتها آور است .
3) ضعف جنسی را درمان كرده و اسپرم را زیاد می كند .
4) سرفه را تسكین می دهد .
5) ترشی شلغم بهترین نوع ترشی است زیرا مقوی معده و روده ها و اشتها آور است .
6) آب شلغم قند خون را پائین می آورد .
7) تخم شلغم را اگر سرخ كرده و بخورید برای ضعف جنسی موثر است.
8) اگر گلو درد دارید آ ب پخته شلغم را قرقره كنید .
9)خوردن آب شلغم درمان كننده جوش صورت است .
10)آنهایی كه حافظه ضعیف دارند حتما باید شلغم بخورند زیرا ثابت شده است كه شلغم حافظه را تقویت می كند.
11) شب كوری را درمان می كند.
12) شلغم بعلت داشتن ویتامین 1 B علاج كم خونی است .
13) شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است بنابراین زنان باردار وشیرده حتما باید از آن استفاده كنند .
14) زن حامله ای كه در مدت بارداری شلغم خورده باشد بچه اش زودتر رشد كرده ، زودتر حرف می زند و حتی زودتر راه می افتد و در مقابل امراض مقاومت بیشتری خواهد داشت .
15) آنهایی كه غده تیروئیدشان كم ترشح می كند باید حتما شلغم بخورند زیرا شلغم بعلت داشتن ید فراوان ترشحات غده تیروئید را تنظیم می كند .
16) شلغم مهمترین گیاه ضد سرطان است و حتی گسترش سرطان را متوقف می كند .
17) شلغم درمان بسیاری از بیماریهای پوستی است .
18) شلغم پخته بهترین دارو برای برونشیت است .
و بالاخره سعی كنید كه در فصل زمستان برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی اقلاً چند بار در هفته شلغم بخورید. شلغم بدن را تمیز كرده و مواد سمی را ازبدن خارج می سازد . البته آب شلغم خام خواص بیشتری از شلغم پخته دارد بشرطی كه معده شما را ناراحت نكند .

مضرات :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

منبع :

www.irteb.com

تاریخ انتشار : شنبه 8 فروردین 1388 - 10:4



اسفناج

Spinach
طبقه بندی : گیاهان دارویی - مقالات
 

اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی كم كم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریكه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا كشت می شده است . كشت اسفناج در سال 1806 در آمریكا شروع شد .
اسفناج گیاهی است یكساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر كه برگهای آن پهن و نرم مثلثی شكل برنگ سبز می باشد . اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است . دو نوع اسفناج وجود دارد كه بنام پائیزه و بهاره نامیده می شود . اسفناج بهاره در فصل بهار كاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است . نوع پائیزه آن كه به خاك بسیار غنی احتیاج دارد در پائیز كاشته می شود . گلهای اسفناج برنگ سبز كمرنگ می باشد . اسفناج چون دارای مواد غذایی فراوانی است كشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است .

تركیبات شیمیایی:
اسفناج از نظر داشتن ویتامینB3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است .( پلاگر یك نوع بیماری است كه بعلت كمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های آن ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لكه های قرمز روی بدن است .)
ضمناً در اسفناج مقدار زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، كلروفیل ، كاروتن ، اسید اگزالیك و اسید آرسنیك وجود دارد.
در  صد گرم اسفناج خام موارد زیر موجود است

انرژی                         20 كالری
آب                            90 گرم
پروتئین                       3  گرم
چربی                        0/3 گرم
مواد نشاسته ای          3/5 گرم
كلسیم                      90  میلی گرم
فسفر                       50 میلی گرم
آهن                         3/2 میلی گرم
سدیم                      70 میلی گرم
پتاسیم                     470 میلی گرم
ویتامین آ                   6000 واحد


خواص داروئی:

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد است و برخی عقیده دارند كه متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .
1) برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3، C و آهن و پتاسیم می باشد .
2) بدن را قلیایی می كند .
3) خنك كننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .
4) ورم روده كوچك را رفع می كند .
5) برای ورم ریه مفید است .
6) ملین است و یبوست را برطرف می كند .
7) برای لاغر شدن و وزن كم كردن مفید است .
8) اسفناج بدلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می كند . این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می شود .
9) خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است .
10) برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است .
11) برای رفع سرفه های خشك برگ اسفناج را با جو پوست كنده و روغن بادام بپزید و بخورید .
12) آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد .
13) اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال كیسه صفرا را برطرف می كند .
14) خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می كند مخصوصا در افرادی كه الكل و سیگار مصرف می کنند .
15) تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری از سرطانهای روده بزرگ ، معده ، پروستات ،‌حنجره و رحم موثر است .
16) اسفناج كلسترول خون را پائین می آورد .
17) بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم خونی هستند .
18) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می كند .
19) ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .
20) اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است .
21) رماتیسم و نقرس را درمان می كند .
22) برای زیاد كردن شیر در مادران شیر ده موثر است .
23) سابقاً نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد كه در معالجه خونریزیها و كم خونی از آن استفاده می كردند .
24) تخم اسفناج ملین و خنك كننده است .
25) تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است .
26) اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .
27) اسفناج چون دارای كلروفیل است عضلات روده را تحریك كرده و تخلیه مدفوع را آسان می كند .
28) اگر كسی مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان كند . به همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط كرده و باو بدهید .
29) اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل كنید .

مضرات :
اسفناج بعلت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای كلیه و مثانه مناسب نیست ضمناً آنهائیكه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند .

منبع :
iranhealers.com
تاریخ انتشار : شنبه 8 فروردین 1388 - 9:56



عناب

Jujube Tree
طبقه بندی : گیاهان دارویی - مقالات

عناب درختی است كه ارتفاع آن تا 8 متر می رسد نوعی از این درخت مستقیم و باریك است و نوعی دیگر بصورت كج و معوج بالا می رود .
عناب بومی مناطق گرمسیر است كشت آن در شمال آفریقا ،جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد .
برگهای این درخت كوچك ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهای آن كوچك و برنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه این درخت كه عناب نامیده می شود برنگ قرمز و بشكل تخم مرغ ودارای یك هسته است .
طعم عناب كمی شیرین است

Jujube Tree



تركیبات شیمیایی:
عناب دارای لعاب فراوان  حدود 5% مواد پروتئینی ، 4%مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد .

خواص داروئی:Jujube Tree
عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است . البته ابو علی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است .

1) عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم كننده سینه است
2) ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید
3) ادرار را زیاد می كند
4) عناب آرام كننده اعصاب است
5) خون را تمیز می كند
6) ضد سرفه است
7) خواب آور است و بیخوابی را برطرف می كند
8) جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است
9) آسم وتنگی نفس را برطرف می كند
10) برای معالجه و التیام زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها بپاشید .
11) هسته عناب خواب آور است
12) خستگی شدید را برطرف می كند
13) رشد موی سر را زیاد می كند
14) جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می كند
15) جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است
16) برای برطرف كردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید
17) دستگاه هاضمه را تقویت می كند
18) حافظه را تقویت می كند
19) كم اشتهایی را برطرف می كند
20) هرگاه كه احساس غمگینی كرده و گریه می كنید یك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهای شما می آرود
21)و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخورید .

Jujube Tree



طرز استفاده:
جوشانده عناب : 
50گرم عناب را در یك لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو :
14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در 2 لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شكفته شود و 1/5لیتر آب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .

مضرات :
عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می كند .  ضمنا عناب نیروی جنسی را كم می كند بنابراین باید با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود .

منبع :
iranhealers.com
تاریخ انتشار : شنبه 8 فروردین 1388 - 9:9



سنبل الطیب ( علف گربه )

Valerian
طبقه بندی : گیاهان دارویی - مقالات

Valerian

سنبل الطیب گیاهی است علفی  كه ساقه آن بطور عمودی تا ارتفاع دو متر بالا می رود . این گیاه بصورت وحشی در جنگل های كم درخت ، در حاشیه جویبارها و گودال ها در بیشتر مناطق آسیا و ایران می روید .
سنبل اطیب دارای بویی مطبوع است و گربه بوی این گیاه را از فاصل دور تشخیص داده بطرف آن می رود و در اطراف آن به جست و خیز می پردازد و از بوی آن مست می شود.
گلهای سنبل الطیب برنگ سفید یا صورتی و بصورت خوشه ای می باشد .
قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولا از ریشه گیاهی كه بیش از سه سال عمر دارد استفاده می شود .
سنبل الطیب پس از خشك شدن برنگ قهوه ای در می آید . طعم آن تلخ ولی خوشبو و معطر است . عطر آن پس از خشك شدن بیشتر می شود .

Valerian

تركیبات شیمیایی:
ریشه سنبل الطیب حاوی 1% اسانس است . این اسانس در ریشه تازه بیشتر است و بتدریج كه ریشه خشك می شود مقدار اسانس آن كاهش یافته ولی بوی آن قوی تر می شود . اسانس تازه برنگ سبز مایل به زرد است ولی در اثر ماندن غلیظ میشود .
آثار دارویی ریشه تازه آن سه برابر خشك شده آن است . سنبل الطیب باید در حرارت كم خشك شود و در حرارت بالا تمام اثر دارویی آن از بین می رود .

خواص داروئی:Valerian
ریشه سنبل الطیب از نظرطب قدیم ایران گرم و خشك است خواص مهم آن به شرح زیر می باشد
1) اثر ضد تشنج دارد
2) در رفع ناراحتی های عصبی و هیستری مفید است
3) ضد اسپاسم و آرام بخش است
4) تب بر است
5) در معالجه صرع اثر مفید دارد
6) بیخوابی را درمان می كند
7) ضد كرم معده و روده است
8) گاز معده را از بین می برد
9) ضد هیجان است
10) میگرن را برطرف می كند
11) سردردهای ناشی از سیگار كشیدن  را رفع می كند
12) برای برطرف كردن دلهره و تشویش و نگرانی مفید است
13) در درمان بیماری مالیخولیا اثر مفید دارد
14) در برطرف كردن درد سیاتیك موثر است
15) درد معده را برطرف می كند
16)  سكسكه مداوم را از بین می برد
17) تقویت كننده نیروی جنسی است
18) ترشح ادرار را زیاد می كند
19) درد سینه را برطرف می كند
20) استفراغ را برطرف می كند
21) دهان را خوشبو می كند
22) در معالجه مرض قند موثر است
23) گرد سنبل الطیب را روی زخم ها بپاشید تا التیام یابد .

طرز استفاده:
1)گرد سنبل الطیب :
ریشه سنبل الطیب را خرد كرده و در حرارت 40 درجه خشك كنید . سپس آنرا آسیاب كنید و از الك ریز رد كنید . این گرد بعنوان ضد تشنج بكار می رود . مقدار مصرف آن 5-10 گرم در روز است .

2) مخلوط سنبل الطیب :
4 گرم گرد ریشه سنبل الطیب را با 4 گرم رازیانه و 4 گرم قند سائیده و مخلوط كنید این مخلوط را چهار قسمت كرده و در طول روز بفواصل مساوی بخورید .

مضرات :
چون سنبل الطیب برای كلیه مضر است باید آنرا با كتیرا خورد .
منبع :
iranhealers.com
تاریخ انتشار : پنجشنبه 6 فروردین 1388 - 16:19


صبرزرد
Aloe
طبقه بندی : گیاهان دارویی - مقالات

Aloe
صبر زرد یكی از گیاهانی است كه قبل از میلاد مورد مصرف مردم بوده است . كلئوپاترا ملكه مصر پوست خود را هر روزه با آن ماساژ می داد كه از شر آفتاب مصر در امان باشد وحتی مصریان آنرا برای مومیائی مردگان خود بكار می بردند . در كتاب مقدس  این گیاه بكرات آمده است .
صبر زرد فاقد ساقه بوده و لی برگهای آن دراز و تا ارتفاع 30 سانتیمتر می رسد . گلهای این گیاه برنگ زرد می باشد كه در انتهای ساقه ای كه از وسط برگها خارج می شود می روید .

Aloe

تركیبات شیمیایی:
صبر زرد موادی نظیر آلوئین ‌فامودین ، آنترا كیون ،‌ایزوباربالوئین و مقداری در حدود 12 درصد صمغ می باشد .
Aloe
خواص داروئی:
صبر زرد از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است شیرابه آن به مصرف طبی می رسد .
1) تقویت كننده بدن است
2) یبوست را برطرف می كند و روده ها را تمیز می كند
3) برای معالجه آسم مفید است
4) سوء هاضمه را برطرف می كند
5) در معالجه صرع مفید است
6) اثر ضد كرم دارد
7) خون را تصفیه می كند
8) برای برطرف كردن خارش ناشی از گزیدگی حشرات شیرابه  آنرا روی پوست بمالید
9) اگزما را درمان می كند
10) برای معالجه اسهال خونی مفید است
11) برای رفع ریزش مو ، شیرابه آنرا به سر مالیده و موها را با آن ماساژ دهید
12) گرفتگی كبدی را برطرف می كند
13) برای التیام زخم ها شیرابه آنرا روی زخم بمالید
14) صبر زرد بهترین كرم مرطوب كننده است برگها را بشكنید و ژله آنرا به پوست بمالید
15) مبتلایان به بیماری قند می توانند با مصرف این گیاه قند خون خود را كنترل كنند
16) برای شستن چشم و زخم ها شیرابه صبر زرد را با آب مخلوط كرده و استفاده كنید

مضرات :
صبر زرد اگر باندازه مصرف شود خطری ندارد ولی مقدار زیاد آن باعث اسهال خونی می شود ضمنا زنان شیرده نباید از آن استفاده كنند زیرا صبر زرد از طریق شیر وارد بدن طفل می شود و ایجاد اسهال می كند . این گیاه نیز برای زنان حامله خوب نیست زیرا ممكن است باعث سقط جنین شود.
منبع :
iranhealers.com
تاریخ انتشار : چهارشنبه 5 فروردین 1388 - 16:51



میخك

Clove
طبقه بندی : گیاهان دارویی - مقالات
درخت میخك بومی جزائر اندونزی و اقیانوسیه است و بعلت زیبایی خاصی كه دارد امروز در بیشتر نقاط دینا بعنوان درخت زینتی پرورش داده می شود . البته در مناطق سردسیر این گیاه در گلخانه و گرم خانه نگهداری می شود .در قدیم الایام میخك ادویه ای گران قیمت بوده كه تنها پادشاهان و ثروتمندان می توانستند از آن استفاده كنند
میخك درختی است كوچك و مخروطی شكل كه برگهای آن هیچ وقت زرد نمی شود ودر تمام طول سال سبز است . ارتفاع این درخت تا 10 متر می رسد . برگهای آن نوك تیز و بیضوی و دم برگهای آن قرمز رنگ است .
گلهای میخك كوچك و مجتمع بصورت خوشه هایی شامل 10 تا 25 گل می باشد .
وجه تسمیه این درخت بدین دلیل است كه غنچه های خشك شده آن كه كوچك و بطول یك سانتی متر است بشكل میخ كوچك می باشد .
Clove
تركیبات شیمیایی:
غنچه های درخت میخك پس از باز شدن یعنی قبل از اینكه رنگ خاكستری و ارغوانی آن تبدیل به قرمز شود باید چیده و خشك نمود . میخك كه بعنوان ادویه و دارو بكار می رود پودر این غنچه ها می باشد .
میخك دارای 16 درصد و ساقه های درخت در حدود 5 درصد و برگهای آن دارای 2 درصد اسانس روغنی می باشد كه از تقطیر این قسمت ها بدست می آید .
اسانس میخك دارای بوئی قوی وطعمی سوزاننده می باشد .این اسانس سفید رنگ بوده كه اگر در مجاورت هوا قرار گیرد رنگ آن تیره و غلیظ می شود .
اسانس میخك دارای اوژنول ،‌كاربو فیلین ، الكل بنزیلیك ، بنزوات دو متیل ، فورفوول و اتیلن می باشد .
اوژنول كه ماده اصلی میخك می باشد آرام كننده و ضد عفونی كننده است و از آن در دندانپزشكی برای آرام كردن درد دندان استفاده می شود .

خواص داروئی:Clove
میخك یعنی خشك شده غنچه درخت میخك از دو هزار سال پیش بعوان ادویه بكار می رفته است . میخك از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشك است و دارای خواص بسیاری است .
1)برای رفع دندان درد و گوش درد یك قطره از اسانس میخك و یا روغن آنرا روی دندان بمالید و یا در گوش بچكانید .
2)میخك تقویت كننده مغز می باشد و كسانیكه حافظه ضعیف دارند باید از دم كرده میخك استفاده كنند.
3)میخك از سرطان جلوگیری كرده و حتی درمان كننده سرطان می باشد .
4)برای رفع سردرد مفید است
5)در برطرف كردن فلج موثر است
6)ضعف اعصاب را درمان می كند
7)برای رفع تنگی نفس مفید است
8)كسانیكه بمتلا به بیماری وسواس هستند برای درمان آن باید میخك بخورند
9)مقوی معده و جهاز هاضمه است
10)كبد و كلیه را تقویت می كند
11)سكسكه را برطرف می كند
12)برای تقویت نیروی جنسی سرد مزاجان مفید است بدین منظور باید 2 گرم از پودر میخك را با شیر مخلوط كرده و هر روز بمدت یك هفته از آن استفاده كرد
13)كسانیكه قطره قطره ادرار می كنند برای درمان آن باید چای میخك بنوشند
14)میخك اشتهاآور است
15)بدن را تقویت می كند
16)برای ترمیم قرنیه چشم و برطرف كردن لكه در چشم ، می توان چند قطره از محلول آبی میخك در چشم بچكانید .
17)میخك تب بر است
18)میخك كرم كش است و داروهای كرم كش دارای میخك می باشند
19)برای گردش خون و قلب مفید است
20)اسهال و دل درد را تقویت می كند
21)برای درمان كمردرد ، چای میخك و یا دو قطره اسانس میخك را با آب گرم و یا چائی مخلوط كرده و بنوشید .
22)نوشیدن یك فنجان چای میخك بعد از غذا گاز و درد معده را از بین می برد
23)استفاده از میخك گرفتگی عضله را از بین می برد

طرز استفاده:
برای تهیه چایی یا دم كرده میخك مقدار 10 گرم میخك را با یك لیتر آب جوش مخلوط كرده و بمدت 5 دققیه دم كنید
Clove
مضرات :
همانطور كه گفته شد میخك بسیار گرم است و بنابراین برای گرم مزاجان مناسب نیست و ممكن است باعث ناراحتی كلیه و روده ها شود اینگونه افراد باید میخك را با صمغ عربی مخلوط كرده و بخورند .
منبع :
iranhealers.com
تاریخ انتشار : دوشنبه 3 فروردین 1388 - 4:47



گاوزبان

Borage
طبقه بندی : گیاهان دارویی - مقالات
گاو زبان گیاهی است علفی و یك ساله كه ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتیمتر می رسد ساقه آن شیار دار و خاردار می باشد . برگ های این گیاه ساده و پوشیده از تارهای خشن است . گلهای آن به رنگ آبی ، سفید ، بنفش و آبی می باشد .
گاوزبان

گاو زبان احتمالا از شمال آفریقا به نواحی دیگر راه یافته و امروزه در منطقه مدیترانه ، نواحی شمال آفریقا و قسمت هایی از خاورمیانه می روید . گل ، برگ و سرشاخه های گلدار آن به مصرف دارویی می رسد .

تركیبات شیمیایی:
گل گاو زبان و برگ های آن دارای لعاب فراوان است . این گیاه دارای نیترات پتاسیم ، رزین ها ف مالات كلسیم ، منگنز ، منیزیوم ، اسید فسفریك و آلانتوئین می باشد .

خواص داروئی:گاوزبان
گاو زبان از نظر طب قدیم ایران سرد است
1)گل گاو زبان و برگ های آن تصفیه كننده خون است
2)آرام كننده اعصاب است
3)عرق آور است
4)ادرار آور است
5)كلیه ها را تقویت می كند
6)سرماخوردگی را برطرف می كند
7)برای از بین بردن سرفه از دم كرده گل گاو زبان استفاده كنید
8)در درمان برونشیت موثر است
9)بی اختیاری دفع ادرار را درمان می كند
10)التهاب و ورم كلیه را درمان می كند
11) در درمان بیماری سرخك و مخملك مفید است
12)ضماد برگ های گاو زبان برای رفع ورم موثر است
13)برگهای گاوز بان را بپزید و مانند اسفناج از آن استفاده كنید
14)برگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدر زیادی ویتامین C می باشد و در بعضی از كشورها آنرا داخل سالاد می ریزند .

مضرات :

گاوزبان بعلت داشتن آلكالوئید برای زنان حامله و كودكان مضر است
منبع :
iranhealers.com
تاریخ انتشار : شنبه 1 فروردین 1388 - 9:44


گیاهان دارویی

medicinal plant
طبقه بندی : گیاهان دارویی - مقالات
گیاهان دارویی

از آنجا که انسان جزئی از طبیعت است بطور مسلم برای هر بیماری ، طبیعت گیاه مداوای آن را عرضه کرده است. انسان هر چه به طبیعت نزدیکتر شود، سالم‌تر است و بیشتر عمر می‌کند. به همین دلیل انسان هرچه به طبیعت روی آورد و از نعمات آن بیشتر بهره می‌برد، جهت درمان بیماری خود سریع‌تر ، بهتر و مطمئن‌تر درمان می‌شود. باید گفت که انسان تنها با داروهای شیمیایی مداوا نمی‌شود. همه عوامل طبیعی نقش درمان و دارو نهایتا نقش پیشگیری را در برابر بیماریها دارند. وجود گیاهان دارویی در طبیعت یکی از نعمتهای بزرگ الهی است.

تاریخچه استفاده انسان از گیاهان دارویی
سابقه درمان بیماریها با گیاهان دارویی به قدمت تاریخ زیست انسان بر روی کره زمین است. انسان به حکم تجربه ، علم و اندیشه جانوران بنا به مقتضیات خود در طول عمر حیات در کره زمین به کمک گیاهان دارویی خود را مداوا کرده و می‌کنند. گیاهان دارویی در باغ خدا می‌رویند. در دشتها ، مراتع وسیع ، جنگلها و ... پیدا می‌شوند. بدست کسی کاشته نشده و به همت کسی هم آبیاری نشده است. هزاران سال است که بدین منوال در چرخه حیات بوده و طبیعت را آرایش می‌دهند.

رابطه گیاهان دارویی و بیماری

هر خاکی و هر آب و هوایی ، بستر انواع از گیاهان دارویی است. بنابراین همه چیز در همه جا نمی‌روید و حکمت خلقت در این است که هر جا بیماری هست، قطعا نوع گیاه دارویی آن نیز یافت می‌شود. از طرفی همه گیاهان داویی در یک فصل خاص نمی‌رویند. هنوز کسی رابطه بین شیوع بیماری در یک فصل یا یک زمان و وفور گیاهان دارویی آن فصل را جستجو نکرده است، ولی می‌دانیم که بسیاری از بیماریها در فصل خاص شیوع پیدا می‌کنند و بعضی از گیاهان دارویی شناخته شده و ناشناخته نیز در همان فصل به وفور یافت می‌شوند.

ترکیبات مهم گیاهان دارویی
هر ماده که در گیاهی پیدا می‌شود دارای نقش خاصی در گیاه می‌باشد. ماده می‌تواند در ساختمان گیاه برای انجام اعمال حیاتی بکار رفته باشد، ماده می‌تواند در ساختار خواص فیزیکی و شیمیایی گیاه نقش داشته باشد.
روغنهای عطری: مواد عطری ، درمان بخش تمیز کننده، ضد عفونی کننده، محرک اشتها ، هضم کننده غذا ، ضد درد ، ضد نفخ معده و روده و ضد اسپاسم عضلانی می‌باشند.
آلکالوئیدها: انواع مواد مخدر از جمله مرفین ، کدئین و کوکائین در شمار آلکالوئیدها هستند. هر کدام از این مواد نقش مخصوص و معین د درمان بیماریها دارند.
مواد پروتئینی: مواد پروتئینی از ترکیب اسیدهای آمینه ایجاد شده‌اند نصف اسیدهای آمینه را انسان قادر به سنتز آنها نیست و باید توسط تغذیه گیاهی و جانوری وارد بدن شوند.
مواد تلخ مزه: بسیاری از گیاهان دارای مزه تلخ مزه هستند مانند کاسنی که خواص دارویی و درمانی دارد. مواد تلخ مزه غیر سمی محرک اشتها بوده و تحرک کننده بسیاری از اندامهای برای فعالیت بیشتر مانند کبد و کیسه صفرا هستند.
فلاونوئیدها: فلاونوئیدها مواد موثری هستند که عمدتا در گیاهان عالی یافت می‌شوند این مواد انواع سموم در بدن را خنثی می‌کنند.
تاننها: خاصیت ضد درد دارند، لثه‌ها و پوست دهان را محکم و تمیز می‌کنند. اثر مثبت روی جدار معده و روده‌ها دارند.
مواد لعاب‌دار: وظیفه این مواد این است که مایعات را به این مواد متصل می‌کنند. این مواد موجب کاهش کلسترول خون می‌شوند. گیاه پنیرک ، ختمی و بارهنگ ، غنی از مواد لعاب‌دار هستند.
از دیگر مواد موجود در گیاهان دارویی‌ می‌توان به ویتامینها ، اسیدهای گیاهی و قندها اشاره کرد.

گیاهان دارویی

تهیه و تبدیل گیاهان دارویی
هر گیاهی در طبیعت دارای روند رشدی ویژه خود می‌باشد. خواص گیاهان در فصول ، هفته‌ها وقتی روز و شب متغیر است به عنوان مثال بعضی از گیاهان به هنگام صبح و بعضی به موقع عصر و شب معطر می‌شوند. بنابراین از نظر خواص دارویی ، زمان مناسب برداشت محصول دارای اهمیت خاصی است. قسمتهای مختلف گیاه نیز دارای اثرات متفاوت هستند.
در بسیاری از موارد ماده موثر عمدتا در برگ ، شکوفه ، ساقه ، ریشه ، بذر یا میوه است. همیشه گلها را قبل از ظهر یعن زمانی که شبنم یا رطوبت شبانه از بین رفته است جمع آوری می‌کنند. هنگامی که جمع آوری برگ مورد نظرات بعد از هر قبل از غروب آفتاب ، کار جمع آوری انجام می‌شود. بعضی از گیاهان باید در ظروف سربسته و یا در کیسه کتانی نگهداری شوند. کسانی که ذخیره سازی می‌کنند باید مرتبا از نمونه‌ها بازدید کرده واز آفات و امراض احتمالی آگاه باشند.

تهیه پودر گیاهان داویی

درطول سال تهیه گیاه تر و تازه میسر نیست. لذا گیاهان جمع آوری شده را بعد از خشکیدن باید به ورت پودر درآورده وقتی حتی‌المقدور در شیشه‌های دهان گشاد نگهداری کرد. پودر می‌تواند شامل اندامهای گیاهی باشد که جداگانه نگهداری می‌شود.

گیاهان دارویی مهم

گل سرخ ، بومادران ، الکیل کوهی ، برگ بو ، لیموترش ، وانیل ، نعنا ، فلفل سیاه ، جعفری ، میخک ، پرتقال ، هل ، کافور ، زنبق ، بابونه و ... از گیاهان دارویی مهم هستند.

آرتیشو «داروئى» آقطی سیاه «داروئی» آوکادو «داروئی» اسطوخودوس «داروئی» اسفناج «داروئی» انار انبه «داروئی» انجیر «داروئی» انگور «داروئی»  بابونه «داروئی» بادام «داروئی» بادام زمینی «داروئی» بادمجان «داروئی» باقلا «داروئی»  بامیه برنج «داروئی» بلوط «داروئی به «داروئی» پسته «داروئی» پرتقال «داروئی» پیاز «داروئی» تخم کتان «داروئی» ترب و تربچه «داروئی» تمبر هندی «داروئی» توت فرنگی «داروئی» جعفری «داروئی» جو «داروئی» جودوسر «داروئی»  چای کوهی  خاک شیر «داروئی» ختمی «داروئی» خرما «داروئی» خیار «داروئی» دارچین «داروئی» دم اسب «داروئی» ذرت «داروئی» رازیانه    «داروئی»  روناس «داروئی» خواص دارویی ریحان زرد آلو «داروئی» زردچوبه  «داروئی» زعفران «داروئی» زنجبیل «داروئی» زوفا «داروئی» زیتون «داروئی» زیره سبز «داروئی» زرشک «داروئی» سنبل الطیب «داروئی» سیب  سیر «داروئی» شاه پسند وحشی «داروئی» شبدر قرمز «داروئی» شلغم شنبلیله «داروئی» شوید «داروئی» شیرین بیان «داروئی» صبر زرد «داروئی» طالبی عدس علف هفت بند «داروئی» عناب «داروئی» فندق «داروئی» قاصدک «داروئی» قهوه  «داروئی» کاهو «داروئی» کدو «داروئی» کلم بروکلی کنجد «داروئی» کوشاد «داروئی» گاوزبان   «داروئی»  گردو «داروئی» گریپ فروت «داروئی» گزنه «داروئی» گشنیز «داروئی» گلابی  گوجه فرنگی «داروئی» لوبیا «داروئی» لوبیای سویا «داروئی» لیمو ترش «داروئی» مارچوبه  مامیران کبیر «داروئی» موز «داروئی» میخک «داروئی» خواص دارویی نارگیل نخود  نعناع «داروئی» هل «داروئی» هلو «داروئی» هندوانه «داروئی» هویج

منبع :
متن از shimi.blogfa.com

 

تاریخ انتشار : دوشنبه 28 بهمن 1387 - 8:40




Admin Logo
themebox Logo