تبلیغات
دانش ما - تغذیه

کنکور و نمونه سوال





انار
Pomegranate
طبقه بندی : تغذیه - مقالات
انار یكی از میوه هایی است كه از قدیم وجود داشته است حتی در كتب مقدس چندین بار نام آن ذكر شده است . هومر شاعر معروف یونان در كتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف است كه حضرت سلیمان باغ بزرگی پر از درخت های انار داشته كه به آن عشق می ورزیده است .


درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . كلمه انگلیسی Pomegranate از زبان یونانی مشتق شده كه به معنی ( سیب با هسته های زیاد ) می باشد .
انار درخت كوچكی است كه ارتفاع آن تا 6 متر می رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می روید . شاخه های آن كمی تیغدار و برگهای آن متقابل ، شفاف و ساده است .
گلهای انار درشت برنگ قرمز اناری ولی بی بو می باشد . میوه آن كروی با اندازه های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ است.
رویهم رفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است .

تركیبات شیمیایی:
قسمت های مختلف درخت انار مخصوصا پوست ریشه و ساقه انار دارای در حدود 20 درصد تانن و اسید پونی كوتانیك Punicotaniv acid می باشد . پوست درخت انار دارای الكالوئیدی بنام پله تیه رتین Pelletierin است .

در100گرم دانه انار مواد زیر موجود است :
انرژی                           38 كالری
آب                              82 گرم
پروتئین                         0/4 گرم
چربی                          /3 گرم
مواد نشاسته ای            10 گرم
كلسیم                        4 گرم
سدیم                         3 میلی گرم
پتاسیم                       260 میلی گرم
آهن                           0/5 میلی گرم
ویتامین ب 1                 0/2 میلی گرم
ویتامین ب 2                 0/03 میلی گرم
ویتامین ب 3                 0/02 میلی گرم
ویتامین ث                    4 میلی گرم

خواص داروئی:

خواص میوه انار
از نظر طب قدیم ایران ، انار سرد و قابض است . آب انار سرد و پوست آن سرد و خشك و بسیار قابض می باشد .
پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است .
برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود .
1) انار شیرین ادرار آور است .
2) انار با دانه ملین مزاج است .
3) آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .
4) ترشح صفرا را زیاد می كند.
5) آب انار اسهال را برطرف می كند.
6) اگر انار را با عسل مخلوط كرده و هر روز چند قطره در بینی بچكانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می كنید .
7) خون ساز است .
8) خون را تصفیه می كند .
9) برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت كلیه است .
10) آب انار خنك كننده است .
11) رنگ صورت را شاداب می كند .
12) صدا را باز كرده و گرفتگی صدا را برطرف می كند .
13) برای وزن اضافه كردن انار بخورید .
14) آب انار مقوی قلب و معده است .

خواص قسمت های دیگر درخت انار
1. جوشانده پوست ریشه درخت انار كرم معده و روده را از بین می برد .
2. جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد كرم درد .
3. برای برطرف كردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده كنند .
4. خانم هایی كه عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده كنند.
5. برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد .
6. برای برطرف كردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له كرده و با روغن كنجد مخلوط كنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید .
7. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار كرم كش است .
8. دم كرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می كند .
9. دم كرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بكار ببرید .
10. برای برطرف كردن دندان درد ، دم كرده ریشه درخت انار را در دهان مزه مزه كنید .
11. انار ترش و شیرین (میخوش )ادرار را زیاد می كند .
12. برای برطرف كردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .
مضرات :
كسانیكه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط كنند . زیرا معده را سست كرده و ایجاد نفخ می كند . اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند . جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن كه برای رفع كرم بكار
می رود ممكن است ایجاد سرگیجه و استفراغ كند . بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط كرد و این كار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد .
منبع :
گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com
تاریخ انتشار : یکشنبه 11 شهریور 1386 - 18:13








هویج
Carrot
طبقه بندی : تغذیه - مقالات
هویج گیاهی است دو ساله دارای ریشه راست و ساقه بی كرك كه نوع پرورش یافته آن در اكثر نقاط زمین كشت می شود . قسمت مورد استفاده گیاه هویج ،‌ریشه ،‌میوه و تخم آن است .

تركیبات شیمیایی:
هویج دارای 87% آب ، 1/5% مواد ازته ، 0/02 % چربی ، 8% مواد گلوسیدی ، حدود 1/5% سلولز و مقداری ماده رنگی كاروتن (ویتامین A ) و دیاستازهای مختلف و ویتامین های A,B,C,D,E می باشد .

خواص داروئی:
در هویج یك نوع انسولین گیاهی وجود دارد كه اثر كم كننده قند خون را دارا می باشد بنابراین این عقیده قدیمی كه هویج برای مبتلایان به بیماری قند خوب نیست كاملا غلط است وبیماران دیابتی می توانند به مقدار كم از این گیاه استفاده كنند . هویج با داشتن مواد مقوی و ویتامین ها یكی از مهمترین و مفیدترین مواد برای بدن می باشد . خوردن هویج مقاومت بدن را در مقابل بیماریهای عفونی بالا می برد .
مصرف هویج در برطرف كردن بیماریهای آب آوردن انساج بدن ، عدم دفع ادرار ،‌تحریك مجاری هضم و تنفسی ، سرفه های مقاوم ، آسم ،‌اخلاط خونی و دفع كرم اثر معجزه آسائی دارد.

از هویج می توان در موارد زیر استفاده كرد:
1)برای برطرف كردن یبوست یك كیلو هویج را رنده كنید و در مقداری آب دو ساعت بجوشانید تا مانند ژله در آید صبح ناشتا چند قاشق بخورید.
2)سوپ هویج برای كودكان شیر خوار كه معده حساس دارند : ابتدا 200 گرم هویج رنده شده را در دیگ بریزید و روی آن یك لیتر آب اضافه كنید و بجوشانید تا كاملا هویج ها له شود . سپس آنرا صاف كرده و به نسبت مساوی باشیر مخلوط كرده و در شیشه شیر بچه ریخته و به او بدهید .
3)تخم هویج را به مقدر یك قاشق غذا خوری در یك لیوان آب جوش ریخته و آنرا بمدت 5 دقیقه دم كنید . این دم كرده اثر نیرو دهنده، اشتها آور و مدر ، زیاد كننده شیر خانم های شیر ده می باشد.
4)برگ هویج را با آب بجوشانید این جوشانده را غرغره كنید برای آبسه مخاط دندان و دهان موثر است بعلاوه می توان برای رفع ترك و خراش پوست استفاده كرد.
5)هنگامیكه كودك شروع به دندان درآوردن می كند یك قطعه هویج باریك را برای دندان زدن به او بدهید .
6)آب هویج را اگر روی صورت بكشید باعث روشن شدن و جلوه پوست صورت می شود .
7)اگر بخواهید لاغر شوید همه روزه با غذا هویج خام بخورید .
8)اگر می خواهید چاق شوید بعنوان صبحانه باید آب هویج بخورید .
9)هویج وییاز را با هم بجوشانید و به آن آب لیمو اضافه كنید داروی موثری برای درمان بیماریهای عصبی ،‌امراض كلیوی و همچنین جوان كننده پوست می باشد.
10)خوردن هویج برای بیماریهای بواسیر موثر است .
11)خوردن هویج در بهبود جوشهای صورت موثر است.
12)برای تقویت قوای جنسی و تحریك كبد و روده ها هویج داروی موثری است.
13)در فرانسه بیمارستان معروفی وجود دارد كه برای درمان بیماریهای كبدی فقط از سوپ هویج استفاده می كنند و دستور تهیه این سوپ بشرح زیر است :
حدود 750گرم هویج را رنده كنید و آنرا در ظرفی كه مقدری آب نمك دارد بریزید سپس به آن یك قاشق چایخوری جوش شیرین و یك قاشق سوپخوری كره اضافه كنید آنرا بجوش آورده و با آتش ملایم بپزید تا آب بخارشود و هر روز یك بشقاب از آن را میل كنید .
14)هویج اعمال روده ها را منظم می كند و كمبود الیاف غذاهای گوشتی را جبران می كند بنابراین آنهایی كه گوشت زیاد مصرف می كنند حتما باید هویج بخورند تا مشكل یبوست نداشته باشند .
15)برای برطرف كردن اسهال بچه ها بهترین دارو سوپ هویج است . برای این منظور باید 500 گرم هویج را رنده كرده و آنرا در یك لیتر آب بجوشانید تا آنكه هویج كاملا پخته و نرم شود سپس آنرا در آسیاب برقی ریخته تا آنكه بصورت شربت در آید بعد بآن آّ اضافه كرده تا آنكه حجم آن یك لیتر شود .
برای بچه هایی كه معده حساس دارند سوپ هویج بهترین دارو است بدین ترتیب كه می توان یك یا دو بار در روز بجای شیر به بچه سوپ هویج داد حتی برای بچه هایی كه كمتر از سه ماه دارند می توان بطور متناوب سوپ هویج به طفل داد یعنی یك وعده شیر و یك وعده سوپ هویج و بعد از سه ماهگی این روش تبدیل به یك وعده سوپ و دو وعده شیر می شود .
16)آب هویج در صبح ناشتا مواد سمی را از خون خارج می كند.
17)اگر آسم یا گرفتگی صدا دارید آب هویج بخورید.
18)خانم هایی كه پوست حساس دارند حتما باید پوست صورت و گردن خود را با آّب هویج پاك كنند .
19)دم كرده تخم هویج و یا جویدن تخم هویج گاز معده را خارج كرده و فعالیت روده ها را زیاد می كند .

طرز استفاده:
هویج را نباید هیچگاه پوست كند زیرا مواد مغذی و ویتامین های خود را از دست می دهد بلكه باید آنرا با برس شست و مصرف كرد .

مضرات :
البته با تمام خواص زیادی كه هویج دارد مصرف آن نباید زیاده روی كرد دیده شده آنهائیكه هویج زیاد مصرف می كنند رنگ پوست و چشم آنها زرد می شود كه البته خطری ندارد چون اگر چند روز هویج مصرف نكنند دوباره پوست و چشم به رنگ طبیعی خود برمی گردند .
منبع :
irteb.com
seemorgh.com
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 آبان 1387 - 21:38

قهوه
Coffee
طبقه بندی : تغذیه - مقالات
قهوه درختی است كه ارتفاع آن تا هشت متر میرسد دارای ساقه ای استوانه ای شكل و برگهای نوك تیز ، متقابل ، بیضوی و همیشه سبز می باشد . گلهای قهوه برنگ سفید و بطور رگوهی در كنار برگها ظاهر می شود . میوه آن كه به نام قهوه معروف است بشكل تخم مرغی و برنگ سبز بوده كه تدریجا زرد و سپس قرمز می شود . بهترین نوع قهوه ، قهوه عربی است كه بحالت خودرو در حبشه ،‌سودان و مناطق استوائی آفریقا وجود دارد ولی اكنون كشت آن در برزیل ، ونزوئلا ، جزائر آنتیل و دیگر مناطق آمریكای جنوبی مرسوم است .

Coffee

تركیبات شیمیایی:
در بازار دو نوع قهوه وجود دارد كه بنام قهوه سبز (خام ) و قهوه بو داده معروف است و از نظر تركیب شیمیایی با هم متفاوتند .
در صد گرم قهوه مواد زیرموجود است
آب                                 10 گرم
چربی                             8  گرم
مواد قندی                       7 گرم
سلولز                            15 گرم
كافئین                           1/5 گرم

البته مقدر كافئین نسبت به نوع آن مختلف است و بین 0/7 درصد تا 1/5 درصد تغییر می كند . هر فنجان قهوه معمولا دارای 80 میلی گرم كافئین می باشد .
البته در قهوه بغیر از كافئین ، آلكالوئیدهای دیگری مانند آدنین ، گزانتین ،‌هایپوگزانتین و گوانین وجود دارد .
قهوه ای كه به مصرف نوشیدن می رسد قهوه بو داده است زیرا قهوه سبز را نمی توان مصرف كرذ
قهوه پس از بودادن عطری مطبوع پیدا می كند وبرنگ قهو ه ای در می آید و تغییرات شیمیایی بسیاری در آن بوجود می آید .
قهوه بو داده را باید در ظروف در بسته نگاهدری كرد زیرا تدریجا رطوبت خود را از دست داده و اكسیذمی شود و بوی مطبوع آن از بین می رود .
چون قهوه برای مبتلایان به بیماری قلبی و عصبی ضرر درد بنابراین برای اینگونه افراد قهوه بدون كافئین كه بنام Decafinated Coffee معروف است وارد بازار كرده اند كه ضرر آن بیش از قهوه معمولی است زیرا برای گرفتن كافئین از حلال های شیمیایی نظیر دی كلرواتیلن ، تری كلور اتیلن و كلرور اتیلن استفاده می كنند كه مقداری از آن در قهوه می ماند و این مواد سمی و سرطان زا هستند
Coffee
خواص داروئی:
قهوه از نظرطب قدیم ایران سرد و خشك است و چون جزء دسته آلكالوئیدها می باشد بنابراین باید در مصرف آن احتیاط كرده و فقط آنرا بعنوان دارو مصرف كرد آن كسانیكه به آن معتاد هستند باید سعی در ترك آن داشته باشند .
1)قهوه محرك است و هضم را آسان می كند
2)تب بر است مخصوصا تب های نوبه ای را برطرف می كند
3)به بدن نیروی كاذب می دهد
4)سردرد را برطرف می كند
5)مسمومیت های نشای از مصرف الكل زیاد را درمان می كند
6)برای برطرف كردن یرقان مفید است
7)ادرار آور است
8)در درمان سرفه ای كه با بلغم همراه باشد موثر است
9)دردهای عصبی را درمان می كند
10)در درمان سیاه سرفه مفید است
11)ضد عفونی كننده است
12)گرد قهوه برای سوختگی ها مفید است
13)قهوه ضد افسردگی است
14)مقاومت ورزشكاران را زیاد می كند
15)برونشها را باز می كند برای مبتلایان به بیماری آسم مفید است
16)برای برطرف كردن تب یونجه مفید است
17)از كرم خوردگی دندان جلوگیری می كند

مضرات :Coffee
1-قهوه فشار خون را بالا می برد و آنهائیكه فشار خونشان بالاست باید از نوشیدن قهوه خودداری كنند
2-باعث تحریك و ضعیف شدن قلب می شود
3-باعث بیماری قلبی می شود . تجربه ثابت كرده است كسانیكه قهوه می نوشند احتمال بیمازی قلبی در آنها سه برابر كسانی است كه قهوه نمی خورند .
4-كلسترول خون را افزایش می دهد .
5-زنان باردار به هیچ وجه نباید قهوه مصرف كننذ زیرا باعث عوارض خطرناك برای كودك می شود
6-خوردن قهوه در خانم ها ممكن است باعث كیست در سینه شود
7-ایجاد سردرد می كند
8-قهوه بیخوابی می آورد
9-ممكن است باعث حركات غیر ارادی عضلانی شود
10-ایجاد ناراحتی های روده ای و معده ای می كند
11-لرزش و رعشه می آورد
12-سوء هاضمه می آورد
13-دربرخی مصرف زیاد تولید اسهال می كند
14-باعث تضعیف قوای جنسی می شود .
منبع :
iranhealers.com
تاریخ انتشار : دوشنبه 3 فروردین 1388 - 6:13


حقایقی در مورد تخم مرغ
Egg
طبقه بندی : تغذیه
Egg - تخم مرغ
تـخـم مـرغ در یـکـی دو دهـه اخـیـر بد در رفته است.کـارشناسان سلامتی معتقدند که برای سلامت قلب مضر اسـت، و خـلاصـه این کــه موضوع بحث و انتقاد بسیاری از مـنـتـقدان مـی بـاشنـد. امـا آیـا بـه راسـتی دوست سفید رنـــگ ( و گاهی قهوه ای) ما برایمان اینقدر مضر است؟ به تـازگی بسـیــاری از سازمانهای بهداشتی به دفاع از فواید تخـم مـرغ پــرداخته اند. پس ما باید کدام یک از حرف ها را قبول کنیم؟ اگر مضر هستند پس چرا مجددا درمورد خواص آنها تبلیغ می شود؟
● تصور نادرست در مورد تخم مرغ سـابق بر این تصور می شد که تخم مرغ کلسترول خون را افزایش می دهد. و همانطور که می دانـیـد کلســـترول بالا باعث ایجاد سکته قلبی میـشود. زرده تخم مرغ به تنهایی شامل ۵ گرم چربی می باشد که برای متخصصین تغذیه کافی است که ادعا کنند تخم مرغ باعت ایجاد تسدد شراین می شود اسـم تـخـم مـرغ در یـکـی دو دهـه اخـیـر بد در رفته است.کـارشناسان سلامتی معتقدند که برای سلامت قلب مضر اسـت، و خـلاصـه این کــه موضوع بحث و انتقاد بسیاری از مـنـتـقدان مـی بـاشنـد. امـا آیـا بـه راسـتی دوست سفید رنـــگ ( و گاهی قهوه ای) ما برایمان اینقدر مضر است؟ به تـازگی بسـیــاری از سازمانهای بهداشتی به دفاع از فواید تخـم مـرغ پــرداخته اند. پس ما باید کدام یک از حرف ها را قبول کنیم؟ اگر مضر هستند پس چرا مجددا درمورد خواص آنها تبلیغ می شود؟ ● تصور نادرست در مورد تخم مرغ سـابق بر این تصور می شد که تخم مرغ کلسترول خون را افزایش می دهد. و همانطور که می دانـیـد کلســـترول بالا باعث ایجاد سکته قلبی میـشود. زرده تخم مرغ به تنهایی شامل ۵ گرم چربی می باشد که برای متخصصین تغذیه کافی است که ادعا کنند تخم مرغ باعت ایجاد تسدد شراین می شود. یک تصور نادرست دیگر این است که مردم فکر می کنند کلسترول همان چربی است. این امر درست نیست. کلسترول یک ماده مومی شکل است که از نظر ظاهری کمی شبیه به چربی می باشد اما خصوصیات متفاوتی با آن دارد. دانشمندان امروزه به این نتیجه دست پیدا کرده اند که کلسترول در بسیاری از غذاها وجود دارد و کلسترولی که در خون مشاهده می شود با آنچه که قبلا تصور می شد تفاوت های بسیاری دارد. بنابراین برای حل کردن راز تخم مرغ باید مطالبی در مورد کلسترول بدانیم. ● کلسترول پیش از هر چیز باید بدانید که کلسترول لزوما چیز بدی نیست. بدن انسان برای حفظ دیواره سلولی، تجزیه بافت اعصاب و تولید ویتامین D به کلسترول نیاز دارد. ضمنا دو نوع کلسترول وجود دارد: کلسترولی که در غذاها وجود دارد و دیگری کلسترول خون. که هر دو از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند. کلسترول غذایی را می توانید در غذاهایی نظیر: گوشت قرمز، گوشت سفید، غذاهای دریایی، تخم مرغ و لبنیات پیدا کنید. کلسترول نوع دوم ( کلسترول خون) در کبد تولید می شود و با جریان خون به تمام نقاط بدن می رسد. کلسترول خون خود به دو زیر مجموعه تقسیم بندی می شود: لیپو پروتیین های متراکم (HDL) و لیپو پروتیین های کم تراکم (LDL). LDL به این دلیل که به دیواره شریان های خونی می چسبد به عنوان کلسترول بد شناخته می شود. چیزی که واقعا بد است میزان لیپو پروتیین های کم تراکمی است که در خون وجود دارد. مقدار بیش از اندازه آن باعث ایجاد ناراحتی های قلبی می شود. دانشمندان اخیرا به این نتیجه رسیده اند که مصرف غذاهایی که دارای کلسترول هستند میزان کلسترول خون را افزایش نمی دهند. حداقل می توان گفت که تعدادی از کارشناسان با این نظر موافقند ( مثل همیشه عده ای مخالف وجود دارد.) بر اساس یکی از تحقیقاتی که دکتر وندا هاول به همراه همکارانش در دانشگاه آریزونا انجام داده است، در طی یک مطالعه آماری که در طول ۲۵ سال به پایان رسید به این نتیجه رسیده اند که مصرف کلسترولی که در لبنیات وجود دارد به هیچ وجه کلسترول خون را بالا نمی برد. این تحقیق همچنین حاکی از آن است که افرادی که دارای رژیم غذایی کم چربی بوده و حتی روزی ۲ تخم مرغ مصرف می کردند هیچ نشانه ای از افزایش کلسترول در خون آنها مشاهده نشده است. بنابراین چه چیزی باعث افزایش کلسترول خون می شود؟ یکی از تئوری ها بر این اصل استوار است که چربی های اشباع شده عامل افزایش کلسترول می باشند. از سه نوع چربی که وجود دارد ( اشباع شده، اشباع حلقه ای و اشباع نشده) تنها نوع اشباع شده آن باعث افزایش کلسترول و در نتیجه میزان LDL می باشند. تخم مرغ دارای چربی های اشباع نشده می باشد که می تواند میزان کلسترول بد خون را کاهش دهد، به شرط اینکه مصرف آنرا جایگزین غذاهایی با چربی های اشباع شده نمایید. ● غذاهای خوشمزه تخم مرغ یک غذای کاملا مغذی است. فقط از چربی (زرده) و پروتئین (سفیده) تشکیل نشده، بلکه مقادیر بسیار زیادی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن نیز در آن یافت می شود که از جمله آنها می توان به نکات زیر اشاره کرد...
● ویتامین ها ▪ A: مناسب برای پوست و رشد ▪ D: با تولید کلسیم مقاومت استخوان ها را افزایش می دهد ▪ E: از سلول ها در برابر فرایند اکسایش جلوگیری می کند ▪ B۱: باعث آزاد شدن انرژی موجود در کربوهیدرات ها می شود ▪ B۲: انرژی موجود در چربی ها و پروتئین ها را آزاد می کند ▪ B۶: سوخت و ساز پروتئین در بدن را بهبود می بخشد ▪ B۱۲: در ساختار بافت های عصبی و سلول های خونی نقش مهمی دارد
● مواد معدنی ▪ آهن: در ساخت گلبول های قرمز خون بسیار موثر است ▪ روی: به تعادل آنزیم ها کمک کرده و فرایند بلوغ را تسریع می بخشد ▪ کلسیم: مهمترین ماده معدنی در تقویت استخوان و دندان ▪ ید: ترشح هورمون ها تیروئید را کنترل می کند ▪ سلنیوم: مانند ویتامین E از سلول ها در برابر فرایند اکسایش محافظت می کند ● بهترین نوع پروتئین اگر موارد بالا برای شما کافی نیست باید این را هم اضافه کنیم که در سفیده تخم مرغ انواعی از خالص ترین پروتیین ها وجود دارد. آنقدر مغذی است که دانشمندان زمانی که میخواهند پروتئین سایر غذاها را محاسبه کنند، پروتئین سفیده تخم مرغ را به عنوان استاندارد در نظر می گیرند. "ارزش غذایی" آن (مقیاسی است برای تعیین فایده پروتئین رشد) ۳۹.۷ می باشد. این در حالی است که ارزش غذایی شیر، گوشت و برنج به ترتیب ۸۴.۵ ، ۷۴.۳ ، و ۶۴ می باشد. هر چه ارزش غذایی بالاتر باشد پروتیین بهتر جذب می شود. به همین دلیل است که بدن سازها در رژیم غذایی خود از سفیده تخم مرغ استفاده می کنند. زمانی که شخص، به عنوان نمونه گوشت مصرف می کند، تمام پروتیین آن به طور خالص مصرف نمی شود. پروتئین یک ماده مرکب می باشد. به این دلیل است که کارشناسانی که برای بدن سازها پروتئین مصنوعی می سازند همیشه از سفیده تخم مرغ در فراورده های خود استفاده می کنند. همانطور که مشاهده می کنید هر عدد تخم مرغ معمولی حاوی ۶.۳ گرم پروتئین می باشد. ● چگونه تخم مرغ را بخوریم کارشناسان معتقدند با اینکه تخم مرغ دارای میزان کمی چربی های اشباع شده است بیش از روزی ۲ عدد از آنها را نباید مصرف کرد. زرده تخم مرغ دارای چربی می باشد که اگر چه این چربی ها باعث بالارفتن کلسترول خون نیستند اما اگر بیش از اندازه از آنها مصرف شود مشکلات دیگری را برای فرد ایجاد می کنند. مسمویت از طریق تخم مرغ هر ساله ۵۰۰۰ نفر را به کام مرگ می برد. ۱ تخم مرغ از هر ۱۰۰۰۰ عدد به سالمونلا آلوده است. به همین دلیل شما نباید هیچ گاه آنها را به طور خام مصرف کنید، و یا اینکه در شیر مخلوط کرده و یا به طور خام ببلعید. بهترین روش برای طبخ تخم مرغ بستگی به غذایی که دارد که می خواهید درست کنید. سازمان غذایی آمریکا اعلام می کند که دمای طبخ تخم مرغ نباید بیش از ۲۵۰ درجه فارنهایت باشد. اگر بر روی تخم مرغ قسمت های آبکی و شلی وجود داشته باشند بدین معناست که پخت به طور کامل انجام نشده است. ● به به ، تخم مرغ بنابراین شما با تمام حقایق در مورد این ماده خوراکی و مفید آشنا شدید. زمانی دشمن شما بود اما حالا یکی از دوستان جدا نشدنی شماست که بسیار مغذی بوده و آنقدرها هم که تصور می کردید مضر نیست. حاوی مقادیر زیادی پروتئین بوده و طرز تهیه آن بسیار ساده می باشد و یک غذای طلایی طبیعی است... البته اگر در خوراک آن زیاده روی نکنید.
منبع :
متن از elmiran1.mihanblog.com

پرتقال
Orange
طبقه بندی : تغذیه - مقالات
 
Orange


پرتقال درخت كوچكی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ ، كمی ناصاف و میوه آن بسته بانواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز می باشد .
پرتقال یکی از قدیمی ترین میوه هایی است كه بشر از آن استفاده می كرده است و در حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح كنفوسیوس از آن نام برده است .
در حال حاضر بیشتر از 200 نوع پرتقال در آمریكا كشت می شود و آمریكا نصف كل محصول پرتقال دنیا را تولید می كند .
پرتقال اولیه ، كوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربیت مهندسی ژنتیكی و همچنین انتخاب نوع بهتر و كود كافی درشت تر و شیرین تر شده است .
پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت .

تركیبات شیمیایی:
پرتقال یكی از غنی ترین منابع ویتامین C می باشد . البته باید دقت كرد كه ویتامین C در اثر سرما و گرمای زیاد از بین می رود . اسانسی كه از گلهای پرتقال گرفته می شود بنام روغن نرولی Neroli Oil معروف است .

در 100 گرم پرتقال پوست كنده مواد زیر موجود است :
Orange
آب                86  گرم
پروتئین           1 گرم
نشاسته         0/2 گرم
كلسیم           12 گرم
فسفر            40 میلی گرم
آهن              20 میلی گرم
سدیم           0/4 میلی گرم
پتاسیم          1 میلی گرم
ویتامین آ        200 میلی گرم
ویتامین ب 1    200 واحد
ویتامین ب 2    0/1 واحد
ویتامین ب 3    0/04 میلی گرم
ویتامین ث       50 میلی گرم

در صد گرم پوست پرتقال مواد زیر موجود است :

آب                        70 میلی گرم
پروتیئن                   1/5 میلی گرم
مواد چربی              0/2 میلی گرم
مواد نشاسته ای      25 میلی گرم
كلسیم                  160 میلی گرم
فسفر                   20 میلی گرم
آهن                     0/8 میلی گرم
سدیم                  3 میلی گرم
پتاسیم                210 میلی گرم
ویتامین آ              420 واحد
ویتامین ب 1         0/12 میلی گرم
ویتامین ب 2        0/1 میلی گرم
ویتامین ب  3       1 میلی گرم
ویتامین ث          135 میلی گرم

خواص داروئی:
موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریكا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت كه علت اینكه سرطان معده در آمریكا كمتر از نقاط دیگر است این است كه مردم آمریكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می كنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .
1)دانشمندان سوئدی كشف كرده اند كه خوردن پرتقال از سرطان لوزالمعده جلوگیری می كند .
2)خوردن پرتقال كلسترول را پائین می آورد .
3)پوست سفید پرتقال و ورقه های نازك بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای كاهش كلسترول خون است .
4)اسانس پرتقال ضد عفونت های میكروبی است .
5)پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .
6)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم كننده سینه و ضد استفراغ است .
7)جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و كاهش درد مفید است .
8)خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
9)اسانس پرتقال را برای ضد عفونی كردن بكار می برند .
10)پرتقال خون را تمیز می كند .
11)برای برطرف كرده چین و چروك صورت وشادابی آن قسمت خوراكی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب بشوئید .
12)از پرتقال برای كم كردن وزن می توانید استفاده كنید . طرز استفاده بدین صورت است كه یك عدد پرتقال و 3 عدد لیموترش را پوست كنده و به قطعات كوچك تقسیم كنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و به آن نیم لیتر آب اضافه كنید و بمدت 10 دقیقه بجوشانید . سپس سه قاشق عسل به آن اضافه كرده و مجددا بمدت 5 دقیقه بجوشانید و آنرا صاف كنید . از این شربت 3فنجان در روز بنوشید . تا وزن شما بمقدار ایده آل درآید .
13)پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصیت قلیایی به بدن می دهد و برای كسانیكه گوشت زیاد مصرف می كنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .
14)برای استفاده بیشتر از مواد غذایی پرتقال بهتر است كه پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد كه اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می كند .
15)خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده می باشد وآب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر ماركت ها این خواص را ندارند .

مضرات :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

منبع :

iranhealers.com

تاریخ انتشار : سه‌شنبه 27 مرداد 1388 - 19:52

پیاز
Onion
طبقه بندی : تغذیه - مقالات
پیاز گیاهی است دو ساله دارای برگهای توخالی و استوانه ای شكل . ساقه پیاز تا ارتفاع یك متر هم می رسد كه آنهم استوانه ای و توخالی است . گلهای پیاز برنگ سفید یا بنفش بصورت چتر در انتهای ساقه دیده می شود .
پیاز انواع مختلف دارد مانند پیاز سفید ،‌پیاز بنفش ، پیاز قرمز و یا مخلوطی از قرمز و بنفش .
پیاز در حال حاضر در تمام مناطق دنیا كشت می شود ولی گفته می شود كه منشاء آن از ایران و افغانستان بوده است و از آنجا به دیگر نقاط دنیا راه یافته است .
پیاز از زمانهای ماقبل تاریخ وجود داشته است . مردم مصر و كلده از آن در غذاهایشان استفاده می كرده اند .
مخصوصا در مصر پیاز در مراسم مذهبی بكار می رفته و احترام خاصی داشته است . یونانیان و رومیان نیز آنرا می شناخته و مصرف می كرده اند.
Onion
تركیبات شیمیایی:
پیاز دارای تركیبات گوگردی ، قند ، كلسیم ، املاح سدیم و پتاسیم ، ید ، سیلیس ، آهن ، فسفر و یوتامینهای A.B.C می باشد . پیاز دارای اسانس مخصوصی می باشد كه در اثر پختن از بین می رود .
پیاز خام فعالیت معده را زیاد می كند و در نتیجه ترشح اسید كلریدریك را تشدید می كند . بنابراین كسانیكه ناراحتی معده دارند ممكن است سوزش و درد در معده خود حس كنند . اینگونه اشخص باید پیاز پخته مصرف كنند كه ترشحات دستگاه هاضمه را منظم كرده اشتها را زیاد و دل درد و نفخ معده را درمان می كند .
Onion
خواص داروئی:
پیاز از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و دارای خواص بسیاری است كه در یك مقاله نمی توان گنجانید .
1- پیاز ادرار آوری قوی است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند .
2- برای رفع گاز معده از تنتور پیاز می توان استفاده كرد . مقدار مصرف آن 10تا 15قطره است كه باید در آّب حل كرده و مصرف نمود .
3- برای رفع دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این صورت تهیه می شود :
100 گرم پیاز خام را با 400 گرم آب مخلوط كرده و بپزید تا له شود سپس 400 گرم قند روی آن بریزید و بگذارید كه جوش بزند تا قند حل شود سپس آنرا صاف كنید و در یخچال قرار دهید .
4- همانطور كه گفته شد پیاز دارای انسولین گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پائین می آورد . بیماران مبتلا به مرض قند باید حتما هر روزه از آن استفاده كنید .
5- اگر پیاز را له كنید و در زیر شكم شخصی كه مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهید ادرار را باز می كند .
6- پیاز نیم پز برای سوختگی ها نیز موثر است .
7- پیاز خام محرك قلب است .
8- پیاز باكتری كش است .
9- پیاز تقویت كننده و نرم كننده سینه است .برای این منظور پیاز را آب پز كرده و بخورید .
10- پیاز سنگ كلیه را خرد می كند .
11- پیاز پخته ملین است .
12- برای رفع خارش چشم چند قطره آب پیاز را در چشم بچكانید .
13- برای درمان سنگینی گوش آب پیاز را در گوش بچكانید .
14- ماسك پیاز روی صورت خون را بطرف صورت می كشاند و رنگ صورت را درخشان می كند .
15- پیاز چون گرم است برای كسانیكه طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشی و سردرد می شود .
16- پیاز لثه ها را محكم می كند .
17- پیاز كلسیم دارد دندانها و استخوانها را تقویت می كند و از نرمی استخوان جلوگیری می كند .
18- پیاز معالج عفونتهای مجاری تنفسی از قبیل ورم گلو ، برنشیت ، گریپ و آسم می باشد .
19- برای رفع سموم بدن پیاز توصیه می شود .Onion
20- برای آنكه پیاز زود هضم شود و آنهایی كه معده حساس دارند بتوانند آنرا بخورند و از خواص آن استفاده كنند باید موقع پختن پیاز مقادیر شكر روی آن بریزید و این عمل هضم پیاز را آسان تر خواهد كرد .
21- برای درمان اسهال از پوست پیاز استفاده كنید بدین صورت كه پوست پیاز را بشوئید و در مقداری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید ، سپس آنرا در داخل دستمالی ریخته و فشار دهید تا شیره آن گرفته شود . بعدا این شیره را با شكر شیرین كنید و روز ی چند فنجان از آن را بشوئید تا اسهال كاملا از بین برود .
22- اگر پشه یا زنبور شما را گزید فورا یك پیاز را بریده و روی محل گزیدگی بگذارید درد و خارش فورا ساكت می شود .
23- پیاز ترشی را برای از بین بردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن اشتها مصرف می كنند .
24- اگر از بوی پیاز ناراحت می شوید می توانید بعد از خوردن پیاز برای رفع بوی آن باقلا پخته و یا گردوی پخته و یا نان سوخته بخورید .
25- تخم پیاز گرم و خشك است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف می شود .
36- اگر از تخم پیاز پمادی درست كنید و روی سر ببندید از ریختن مو جلوگیری می كند .
37- حتما شنیده اید كه در قدیم برای اینكه كسی از اسرار علمی سر درنیآورد آنها را با مركب نامرئی می نوشتند و مركب نامرئی چیزی غیر ازآب پیاز نیست .
38- در خاتمه برای اینكه بوی پیاز شما را ناراحت نكند و اشك از چشمان شما جاری نشود می توانید پیاز را زیر آب شیر پوست بگیرید یا اینكه پیاز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهید و درآب آنرا پوست بكنید .

مضرات :
مضرات خاصی برای آن بیان نشده است








Admin Logo
themebox Logo